Hányás-fosás

Május 8-án, Katica szülinapján, reggel 7 órakor a szoptatáskor evés helyett szomorú arcot vágott Katica. Látszott rajta, valami nincs rendben. Kevés időre rá már ömlött belőle a korábban felgyűlt anyatej. A harmadik hányásnál, amelynek a vége már epés volt, próbáltam hívni a családi orvosnőt, de nem vette fel. Délelőtt bementünk a rendelőbe, megvizsgálta és adott valami cseppeket (Metoclopramid), ami a hányási ingert enyhíti. Mivel szülinapra vendégeket vártunk, eléggé aggódtam, hogy mi legyen, vajon lefújjuk-e ezúttal az ünnepséget. Készítettem köménymag teát, amiből többet is megivott, ezen kívül nem kért mást, pedig az orvosnő diétát írt elő, anyatej nélkül, rizsetetés…

Végül 6 órára, megjöttek a vendégek, Péter és Noémi keresztszülők, Nusinéni és Attila, illetve Gyula bátyám meg Kriszta. Katica jókedvű volt, hinta-lovagolt végig és nevetgélt. Azt hittem, jobban van, és már a cseppeket sem adtam, hagytam 8 óra felé egyet szopni és nem hányt. Aztán eljött az esti fürdetés ideje, aztán esti szoptatás, ezt viszont nem kellett volna…, mert újra sokat hányt. Végül elgyötörten elaludt, 2 csepp Metoclopramid-dal, ami nem hinném, hogy laktató volt. Bizonyára nagyon kimerítette ez a sok hányás.

Közben a hasmenés is elkezdődött, nagyon sok folyadékot veszíthetett, de szerencsére a köménymag teát itta rendesen, éjjel is amikor felébredt, azt kapott, s egy kis „Baby Einstein”-tévézéssel visszaaludt. Reggel kapott újra a cseppekből, majd kis idő múlva anyatejet s egy kis altatással visszaaludt. Igen-igen kimerült volt. Napközben kisebb adag anyatejet és teát kapott, háromszor is aludt bőségesen. Viszont a következő éjjel bementünk a Horea úti gyermek-sürgősségire, mert Katica nagyon nyűgös volt, nem tudott aludni, fájhatott a hasa. Ám amikor beértünk, s előkerült az orvosnő, Katica jókedvet mutatott, játszott. Dokinéni gondolhatta, ezek a hisztis szülők nem tudnak aludni, oszt bejöttek. Megvizsgálta, meghallgatta a babócát, s mivel láza nem volt, nem sokat tudott mondani, ő is diétát javasolt, bár furcsállta, hogy Katóca csak anyatejet kér.

Még két napig tartott ez a furcsa betegség, de már óvatosak voltunk. A fosás még tartott, de a hányást sikerült leállítani azzal, hogy nem hagytam sok anyatejet szopni. Valószínűleg valami vírust szedtünk fel, ugyanis többektől hallottam, hogy vírus járvány van, aminek fosás és hányás a tünete. A hasmenés még napokig eltartott, de Katica szép lassan rendbejött. Rizspelyhet kezdtem etetni, majd a reszelt almát, aztán újra a joghurtot. És ahogy meggyógyult egyszerre csak mindent jobban kezdett enni, úgy látszik belátta, pótolnia kell az elvesztett tápanyagokat. Látszott rajta, hogy ez a beteges hét nagyon lefogyasztotta. De az eredmény az lett, hogy most jobb az étvágya.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s