Katica születésnapja nagy nap volt

Már hetekkel ezelőtt kitaláltam, hogy Katica szülinapjára gyerekbulit kéne szervezzünk. Az előzmény Eszterke születésnapja volt, ahova bennünket is meghívtak, s ahol Katica nagyon jól érezte magát. Ekkor már tudtam, az ő születésnapjára is meghívjuk kis barátait, barátnőit. Teltek-múltak a napok, s ahogy közeledett május 8, kezdtek összeállni a dolgok: napokkal hamarabb elkészült az Anyuka féle sós perec és a Keresztanyja féle kiflicske, a tortát megrendeltem, az egyéb szükséges enni és innivalókat megvásároltam. Ez a torta megtetszett, de a görög cukrászdában nem vállalták, hogy elkészítik a kiválasztott katicabogarat, csak azt, ami az ő albumukban volt. Így aztán az ő katicabogár torta ajánlatukat rendeltem meg, ami nem volt éppen olyan szép és kedves, mint amit az interneten találtam, de legalább nem kellett éjszakáznom tortasütéssel, íze viszont nagyon jó volt. Csokitorta tejszínhabbal, sok-sok meggyel, Katica lányom szerint viszont báránykára hasonlít…

A születésnapi ünnepségre meghívtuk és el is jöttek a következők: Petike az édesanyjával, Nomikával, Zsófika és Vilmos ikertestvérek, szüleikkel, Szabadi Péterrel és Ildikóval, Eszterke a szüleivel, Ágival és Danival, Csala és Sarolt a szülőkkel, Mártával és Lacival, Ákoska édesanyjával, Rékával, valamint Nusi néni Attilával, Kriszta és Gyula, no meg a szomszédasszony, Icike. Ez összesen 21 személy a mi 5 személyes családunk mellé. És elfértünk a kis lakásban, éppen úgy, ahogy azt mondani is szokták: “sok jó ember kicsi helyen is elfér”.

Minden kedves vendégünknek köszönjük szépen, hogy eljött és megajándékozta Katicát, akinek azt hiszem, ez a születésnapja már felejthetetlen élmény volt. Csodálatos ajándékokat kapott, minden darabnak igencsak örült. Másnap is emlegettük a bulit, sőt, amikor mondtam, hogy a vasárnapi ebédünk ünnepi ebéd, azt kérdezte, ezen is részt vehetnek az ő barátai?

Az emelkedett hangulatot a képek idézik fel a legjobban, íme néhány:

Míg a felnőttek az előtérben meg az udvaron beszélgettek, a gyereksereg a galériában játszott.

A tortavárásra viszont mindenkit a nagyszobába szólítottunk.

Három csillagszóróból kettő már szórta is a csillagokat, nemsokára a harmadik is kigyúlt, s a várakozó gyerekek örömére a torta végre az asztalra került.

Megihletődött kislányunk előbb az ágy mögé szaladt, majd elfoglalta a fő helyet, hogy elfújja a gyertyákat.

Énekszóval is köszöntötték Katicát: “Ég a gyertya ég, el ne aludjék, három éves lett Katica, soká éljen még!”

Ákoska belefújt, újra kellett gyújtani:

Katica végül elfújja:

Aztán felszeleteltem, mindenki nagyon várta, hogy megkóstolja a katicabogarat.

Petike ezt most csak végignézhette, ő nem kapott tortát, mint ahogy Ágica és Veronika sem, akik kiságyban békésen rugdalóztak, amíg mi tortáztunk.

Tortaevés után a gyerekbuli a galériában, majd az udvaron folytatódott, ahol Katica szappanbuborékfújója keltett szenzációt.

Szürkületkor elkezdtek hazamenni vendégeink, Gyuláék ekkor jöttek, velük közel éjfélig buliztunk, naná hogy Katica is.

Katica virágai:

ÉLJEN SOKÁ KATICA LÁNYUNK!!!

3 thoughts on “Katica születésnapja nagy nap volt

  1. Köszönöm a képeket. Isten éltesse Katicát! Drága kislány:))). Hátha egyszer összejön, hogy találkozzanak a lányaink…

  2. Mekkora mekkora buliiiiii! HÁt boldogságos fülinapot a nőnek! Istenem, most volt, hogy született!!!!
    És Respect a mamájának a rendezvényért, az elképesztő tortáért és azért, hogy él!

  3. Köszönjük Csetten, tortát rendeltem, nem akartam éjszakánként sütni.

Hozzászólás